Det Sker i Byen

Facebook events

  • Se hvad der sker i byen
  • Opret egne begivenheder
  • Få dine events set af flere
  • Del & like og udbyg netværket
  • Bliv set på Facebook
Dette Event er Afviklet og overstået

Foredrag om Sirius Patruljen på Grønland


Det sker i Holstebro Torsdag 10 Oktober 2019 kl. 19:00

Hvor: VESTBYEN Fælleshus, Alstrupvej 9, 7500 Holstebro
Kategori: Foredrag & Historie
Dato: Torsdag 10 Oktober 2019 kl. 19:00
Responsive image Slædepatruljen Sirius

Det er ikke svært at holde hovedet koldt når temperaturen i værste fald kryber under -45 på de op til fire måneder lange slæderejser. Men det kræver også andre ting, når man indgår i den 12 mand store specialenhed, der hævder dansk suverænitet i nationalparken i Nordøstgrønland – et 18000 km langt operationsområde, der strækker sig langs kysterne og som er ca. fire gange større end Danmark. Det stiller både særlige fysiske, men ikke mindst psykiske krav til soldaterne. Endvidere kræver det en naturlig forståelse og respekt for landets natur og den meget interessante polarhistorie, der har fundet sted, og som man stadig den dag i dag finder dokumentation på.

Forud for selve den 26 måneders lange tjeneste i Nordøstgrønland pågår en længere udvælgelses- og uddannelsesproces strækkende sig over ca. ni måneder, der ruster soldaterne til at kunne håndtere den hverdag og de mange-facetterede udfordringer, der venter i Grønland: om vinteren med hundeslæde på slæderejser, om sommeren på fjordene med små kuttere og indimellem den daglige stationstjeneste i hovedkvarteret Daneborg.

Anders Kjærgaard gjorde tjeneste ved patruljen fra 2009-2011 og igen som leder for hhv. Sirius forskole 2014-2015 og leder af patruljen 2015-2016. Forud for - og indimellem - færdiggjorde han uddannelsen som cand.psych og arbejder i dag som militærpsykolog i forsvaret på Flyvestation Karup.

Billetter købes via:
stotteforeningen-vestbyen.billet.dk/order/tickets/13261168