Det Sker i Byen

Facebook events

  • Se hvad der sker i byen
  • Opret egne begivenheder
  • Få dine events set af flere
  • Del & like og udbyg netværket
  • Bliv set på Facebook
Dette Event er Afviklet og overstået

Pompeji og Herkulanum Moesgaard


Det sker i Holstebro Tirsdag 28 April 2020 kl. 11:00

Hvor: FOF, Brogårdsvej 2, Holstebro
Kategori: Foredrag & Historie
Dato: Tirsdag 28 April 2020 kl. 11:00
Se mere: https://www.fof.dk/nordvestjylland/Kursusoversigt/Ture-og-udflugter-og-teater/Moesgaard%20-%20Pompeji/moesgaard-museum-pompeji?id=930001
PÅ VEJ MOD KATASTROFEN "POMPEJI OG HERKULANUM"

Det søde liv før katastrofen

Moesgaard har fået mulighed for at låne spektakulære genstande hjem fra Italien og særudstillingen tager publikum med ind i den levende by, Pompeji, som byen tog sig ud på sit absolutte højdepunkt.

Herfra samlede romerne alle trådene i Middelhavet og her levede man det søde liv - la dolce vita - før katastrofen i Napolibugten i år 79, hvor byerne Pompeji og Herkulanum gik til grunde som følge af vulkanen Vesuv’s udbrud.

Kun få kulturskatte fra oldtidens og antikkens verden er overleveret i en grad, så vi i dag kan se tilbage og opleve øjeblikke af hverdagsliv og begivenheder, der fandt sted for årtusinder siden. Den romerske by Pompeji nær Napolibugten er en af dem, og byen giver et sjældent og legendarisk øjebliksbillede af romersk dagligliv.

I 79 e.Kr. gik vulkanen Vesuv i udbrud og pumpede eksplosionsagtige bølger af vulkansk aske og sten ned over Napolibugten. Borgerne i byerne Pompeji og Herkulanum og de omkringliggende landlige bosættelser blev ofre for udbruddet, der blev opfattet som verdens undergang.

Fastfrosne øjebliksbilleder af de blomstrende byer og ofrene, stivnet og størknet i rædsel på flugt fra brændende lava og støv har lige siden udgravningerne af byerne begyndte i 1592 og de videnskabelige undersøgelser startede i 1700-tallet, tiltrukket sig verdens opmærksomhed, og ruinerne efter byerne er blevet besøgt af millioner af turister.

Følgende er inkluderet i prisen:
Bus Holstebro - Moesgård Museum tur/retur
Sandwich til frokost
Guidet rundvisning på museet - varighed en time
Éntre til museet (160 kr)

Vi kører fra FOF, Brogårdsvej 2, Holstebro, kl. 11 og er tilbage kl. ca. 16.30

Tilmeldingsfrist er den 16.04.20