Det Sker i Byen

Facebook events

  • Se hvad der sker i byen
  • Opret egne begivenheder
  • Få dine events set af flere
  • Del & like og udbyg netværket
  • Bliv set på Facebook
Dette Event er Afviklet og overstået

Verdens skove står i brand


Det sker i Århus Mandag 21 September 2020 kl. 11:00

Hvor: Domen Århus - Inge Lehmanns Gade, Århus
Kategori: Andet
Dato: Mandag 21 September 2020 kl. 11:00
Greenpeace inviterer DIG til tre dage til den fantastiske Domen i Aarhus

Verdens skove er i krise. Store områder af Amazonas-regnskoven står i flammer, og den eskalerende rydning fordriver oprindelige folk fra deres hjem, truer vilde dyr, og plantearter og klimaet. Skovkrisens årsager og løsninger handler også om dansk landbrug - og den store produktion af kød.

Næste uge rykker vi til fantastiske Domen på Aarhus Havn i tre dage med masser af debat og oplevelser, og der vil også være rig mulighed for at være med hjemmefra. I Aarhus vil der mandag, tirsdag og onsdag være åbent fra kl. 11 og resten af dagen, mens der hver aften vil være spændende debatter og filmvisninger, som du også kan deltage i online.

I Danmark har vi en 1,7 millioner tons stor udfordring, vi må tale om. Så meget soja importerer vi årligt til at fodre slagtesvin og malkekøer. Sojaimporten truer skoven, vi alle er afhængige af, og den tager voldsomt meget plads. Vores import af soja til foder beslaglægger områder på størrelse med Sjælland, Falster og Langeland tilsammen.

Danmark er dermed et lille land med et stort aftryk på skovene og klimaet, og vi har største import af soja per indbygger i EU. Og målt per indbygger har vi også rekorden som verden største produktion af kød.

Hvad stiller vi op med sojaimporten til at fodre de mange svin, der har skovrydning med i lasten? Hvad stiller vi op med kødproduktionen. Og hvordan bidrager til at slukke vi brandene, Danmark også har medansvar for?

Kom med indenfor til de mange inspirerende aktiviteter. Alle er velkomne! Og er du forhindret, kan du følge med online.

PROGRAM:
Film om Amazonas og maden, vi spiser. Live Q&A og debat med stemmer fra Brasilien, der får os ind i skovens brændpunkter. Fotoudstillinger og debat om de danske svinefabrikker - og ikke mindst masser af debat om sojaen med landbruget, politikere og Greenpeace.

Obs. vi kan max lægge hus til 40 gæster til debatterne - husk at bestille billetter. Der er links til billetter ved hver arrangement.

Hver dag i dagtimerne kan du opleve:
Fotoudstilling: An Urban Harvester
Fotoudstilling: Nabo til Svinefabrik
Filmvisning: Countdown to Destruction af Alice Braga
Filmvisning: Amazon Short Films
Virtual reality: Oplev Amazonas - Besøg Amazonas i selskab med det oprindelige folk, munduruku-folket, i denne multisensoriske virtual reality oplevelse (20 minutter)

Udendørsaktiviteter: Mal en træpølse eller lav dit eget banner.

Der er også mulighed for at møde folk fra Greenpeace, og høre mere om organisationen og om, hvordan man bliver frivillig.

Mandag 21.09 kl.18 - 20:00 - Debat: Hvordan løser vi dansk landbrugs soja-problem?
Se mere:

www.facebook.com/events/346050423189401/

Tirsdag 22.09 kl. 17:00 - 19:00 - Amazonas brænder: Hvad er forbindelsen til vores indkøbsnet? Og hvad kan vi gøre?
Se mere:

www.facebook.com/events/1758670434284945/

Onsdag 23.09 kl.17 - 19:00 - Nabo til en svinefabrik - film, foredrag og debat
Se mere:

www.facebook.com/events/647080906191449/

Hvis du vil deltage i en debat i Domen, skal du “købe” en gratis billet, så vi kan holde et corona-hensynsfuldt deltagerantal. Hvis du deltager online, lægger vi et link på vores Facebook-side 24 timer, inden debatten starter, og du behøver blot at klikke på linket for at være med.